tiistai 8. syyskuuta 2015

Nuori Yrittäjyys

Me alettiin nyt 2. vuoden alussa tutustumaan NY- toimintaan ja perustettiin vähän aikaa sitten omat 2-4 hengen NY- yritykset, tavoitteena tienata rahaa kolmannen vuoden ulkomaareissua varten. NY- yritys on opiskelijoiden muodostama harjoitusyritys, joka toimii yhden vuoden ajan. Sen tarkoituksena on työelämätaitojen ja yrittäjämäisen asenteen sekä toimintatavan oppiminen jo koulu- tai opiskeluaikana.

Minä, Mari ja jenni perustettiin yhdessä yritys nimeltään JMJ Hair And Beauty Business NY. Yrityksemme työskentelee Studio AK:n tiloissa joko keskustan hius- ja meikkikoululla tai sitten Palokan liikkeessä. Me teemme myös erilaisia keikkatöitä esim. hemmotteluiltoja. Tähän mennessä olemme miettineet yrityksellemme nimen sekä liikeidean, pidimme myös perustamiskokouksen jossa päätimme jokaiselle oman vastuutehtävän, itse pidän huolta kirjanpidosta. Eilen kävimme myös pankissa avaamassa yrityksellemme oman tilin, vielä pitäisi tehdät omat nettisivut, käyntikortit ja paljon muuta ennenkuin voimme aloittaa toimintamme.

NY- yrityksen tavoitteena on tutustua yritystoimintaan ja yrittäjänä olemiseen jos vaikka tulevaisuudessa oman yrityksen haluaisi perustaa. Harjoitusyrityksen aikana saa myös uusia suhteita työelämään siirtymistä varten. On myös kiva kun oppii enemmän alasta, saa lisää harjoitusta sekä samalla tienaa rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti